Rovinieta Online | Asigurare RCA

Horoscop

Ultimele cautari

Cele mai recente stiri

Cele mai citite stiri - 24h

Stiri locale
Politizarea presei

publicat 2017-10-19 09:00:04 (Dilema-Veche)
Politizarea presei Doar un naiv ar putea crede ca politicienii vor o presa independenta, careia sa nu-i puna piedici. Caci cine ar sustine, pîna la urma, un instrument menit sa l controleze si sa atraga atentia public asupra derapajelor? O asemenea idee nu este nici macar utopica – ea devine ridicola prin paradoxul pe care îl propune. Ministrul Culturii, Lucian Romascanu, sustine legitimitatea unei asemenea masuri – care ar da unda verde Parlamentului sa demita conducerea Agentiei ...continuare.

Dupa melc

publicat 2017-10-19 09:00:04 (Dilema-Veche)
Dupa melc Melciclopedia are toate datele sa devina o carte de melcapatîi în literatura pentru copii si rafinati. ...continuare.

Marti, 11 septembrie

publicat 2017-10-19 09:00:04 (Dilema-Veche)
Marti, 11 septembrie  Din usa bucatariei îmi amintesc ca am vazut caderea celui de al doilea turn si nu mi dadeam seama daca nu cumva e reluarea caderii primului. ...continuare.

"Parisul mi-a adus anonimat, cel mai frumos cadou pentru scris" - interviu cu Tatiana TIBULEAC

publicat 2017-10-19 09:00:04 (Dilema-Veche)
Parisul mi-a adus anonimat, cel mai frumos cadou pentru scris - interviu cu Tatiana TIBULEAC Haosul îmi place, ar fi trebuit sa ma nasc în Babilon probabil, într-un mijloc de piata. Cu cît mai multi, cu atît mai singuri, de fapt. ...continuare.

O posibila continuare

publicat 2017-10-19 09:00:04 (Dilema-Veche)
O posibila continuare L-am provocat, iar el, de buna-credinta, mi-a vorbit entuziast despre pielea din care se fac pantofii lor, o piele foarte buna (care presupune, desigur, multe animale omorîte), despre cele mai bune si mai scumpe modele (pe care le-am admirat cu indiferenta, sigura ca nu mi le voi cumpara, cel putin în viitorul apropiat), despre lotiunile-minune de îngrijire. ...continuare.

Epitetul antepus si alte fineturi literare

publicat 2017-10-19 09:00:04 (Dilema-Veche)
Epitetul antepus si alte fineturi literare Majoritatea liceenilor, conform statisticilor, nu înteleg nici macar „ce-a vrut sa spuna autorul“, daramite „rafinamentele“ de teorie literara. Vorbeam, la începutul articolului, despre analfabeti functionali? Dar probabil ca sînt asa doar dinaintea subiectelor de examen, si nu neaparat a textelor literare.  ...continuare.

Germania se pregateste de aselenizare

publicat 2017-10-19 09:00:04 (Dilema-Veche)
Germania se pregateste de aselenizare Pîna la deschiderea noului aeroport, vizitatorii capitalei germane aterizeaza pe pista cea noua, dar apoi sînt preluati de pe vechiul si foarte înghesuitul Berlin Schönefeld. Sau de pe aeroportul Tegel, aglomerat, si acesta, si o victima sigura a noului proiect aeroportuar, atunci cînd va fi, în sfîrsit, inaugurat. ...continuare.

Bun venit in lumea PSD!

publicat 2017-10-19 09:00:04 (Dilema-Veche)
Bun venit in lumea PSD! PSD seamana tot mai mult cu un partid unic în care se creeaza tot felul platforme deviationiste. Uneori aceste platforme cîstiga teren, alteori nu. Rîdem, deviem, dar nu parasim incinta. Ramînem în interiorul acestei lumi zamislite în cabinetul domnului Dragnea de la Palatul Parlamentului. ...continuare.

Identitatea ortodoxa intre totalitate, totalitarism si pluralitate

publicat 2017-10-19 09:00:04 (Dilema-Veche)
Identitatea ortodoxa intre totalitate, totalitarism si pluralitate Ortodoxia nu mai este, la început de secol XXI, Biserica de Rasarit decît metaforic, dimensiunea orientala propriu-zisa fiind acum de natura preponderent spirituala, nu un dat geografic. În recentele conflicte, crestinii au fost primii goniti din Orient, daca nu ucisi. ...continuare.

Catolicismul Ortodoxiei

publicat 2017-10-19 09:00:04 (Dilema-Veche)
Catolicismul Ortodoxiei Jocul de cuvinte din titlu este mai mult decît o captatio, prin care invit cititorul sa constientizeze ca cele doua crestinisme istorice si-au rezervat ca marca identitara atribute care se aplica în mod natural fiecaruia; este încercarea de a surprinde în ce contexte si prin ce mijloace si-a afirmat traditia rasariteana a crestinismului caracterul universal (catolic înseamnînd pe greceste universal). ...continuare.© Copyright 2000-2017 iStorm. Toate drepturile rezervate.