Rovinieta Online | Asigurare RCA

Horoscop

Ultimele cautari

Cele mai recente stiri

Cele mai citite stiri - 24h

Stiri locale
Sfirsitul "anului electoral european". Cu ce raminem?

publicat 2017-10-19 09:00:04 (Dilema-Veche)
Sfirsitul anului electoral european. Cu ce raminem? Constanta anului electoral european o reprezinta deplasarea spre dreapta a discursului politic mainstream si mai ales mesajul din subtext, potrivit caruia a fi de extrema dreapta nu mai e o rusine. ...continuare.

Lupta cu tirajele

publicat 2017-10-19 09:00:04 (Dilema-Veche)
Lupta cu tirajele Redactorii m-au anuntat ca lucrarea mea se vindea excelent si ca sosisera comenzi mari, cu precizarea «plata se efectueaza de catre autor, domnul conferentiar universitar Laurin Talalache». Le-am zis sa accepte solicitarile. Ma angajam sa achit contravaloarea exemplarelor din Teorema lui Brianchon. Studiu de caz plasate la clienti.  ...continuare.

1994

publicat 2017-10-19 09:00:04 (Dilema-Veche)
1994 O sa ma mai simt de multe ori pierdut. În Chicago, în taberele de refugiati sirieni, în asezarea de beduini de lînga Hebron, în Gaza, în satul incredibil de sarac si plin de copii din nordul Laosului, în zilele negre din Ferentari. ...continuare.

Drepturile copilului

publicat 2017-10-19 09:00:04 (Dilema-Veche)
Drepturile copilului Copilul nu poate fi vinovat pentru simplul motiv ca nu trebuie niciodata învinuit, cam asa ar putea fi rezumata noua moralitate a parenting-ului. Un soi de psihanaliza morala second hand ocupa deja biblioteci întregi de sfaturi pentru mame si tati, este interiorizata de tinerii parinti ca o biblie domestica si devine chiar comportament de control civic: sa vina protectia copilului la vecini, ca-si terorizeaza copilul, l-am auzit plîngînd de cîteva ori... ...continuare.

La ce bun manualele?

publicat 2017-10-19 09:00:03 (Dilema-Veche)
La ce bun manualele? Educatia înteleasa ca un corelativ al îndoctrinarii. Ca pe vremea mea: tot ce nu era în acord cu politica partidului si cu perspectiva unui „viitor luminos“ era blamabil si interzis.  Ca sa fii un bun medic sau un bun tîmplar, trebuie sa „înveti“, tehnic, sa-ti faci meseria („Ausbildung“). Ca sa fii om adevarat, trebuie sa fii mai mult decît un profesionist si mai mult decît un... ...continuare.

UFO, Irvine Welsh la Bucuresti, Audrey Hepburn

publicat 2017-10-19 09:00:03 (Dilema-Veche)
UFO, Irvine Welsh la Bucuresti, Audrey Hepburn a Daca la primul spectacol regizat de Bobi Pricop pe care l-am vazut, (O întîmplare ciudata…) am uitat sa-mi misc picioarele de emotie, la UFO, noua sa premiera de la Teatrul National din Bucuresti, aproape ca am uitat sa respir. Recomand, asadar, mare graba în a lua bilete – se dau ca pîinea calda. (Stela Giurgeanu) ...continuare.

Orele petrecute la Urgente

publicat 2017-10-18 19:45:04 (Dilema-Veche)
Orele petrecute la Urgente Bolnava „a asteptat zece ore la UPU [Unitatea de Primire a Urgentelor – n.r.] si înca vreo douasprezece fara tratament în salon”. Sigur ca iau cu titlu de inventar stirea, dar un sîmbure (cam marisor) de adevar exista în întreaga poveste. Pentru ca lucrurile se petrec asa nu numai în Maramu’, ci si în alte, foarte multe alte parti. ...continuare.

Avanpremiera editoriala: Clara Haskil

publicat 2017-10-18 19:00:03 (Dilema-Veche)
Avanpremiera editoriala: Clara Haskil Dilema veche va prezinta în avanpremiera un fragment din volumul Clara Haskil de Jérôme Spycket, traducere de Lidia Dumitru, Elena Ciocoiu si Adina Cobuz, prefata de Herbert von Karajan, aparut recent la Editura Humanitas, în colectia „Memorii / Jurnale“. ...continuare.

George Pomut, romanul care a cumparat Alaska de la rusi

publicat 2017-10-18 10:57:59 (Dilema-Veche)
George Pomut, romanul care a cumparat Alaska de la rusi George Pomut s-a nascut în anul 1818, în Imperiul Austriac, în orasul Jula, azi Gyula din Ungaria. ...continuare.

Sa nu vorbim despre abuz?

publicat 2017-10-17 20:00:03 (Dilema-Veche)
Sa nu vorbim despre abuz? E, ridicol sa îti împartasesti pe net povestea despre abuzul suferit, chiar si cu ani în urma? E inutil? E specific feminin, ne plîngem degeaba si nu rezolvam nimic? Chiar nu e bun de nimic awareness-ul, chiar si în forma unei campanii mici, pe Internet? ...continuare.© Copyright 2000-2017 iStorm. Toate drepturile rezervate.